hsvardag.blogg.se

Läs!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hinner inte

Jag hinner inte blogga så mycket just nu har ju en blogg till + ganska mycket plugg.

Träningen

Jag började med att rida fram, det blev mycket skritt på långtygel då hon slappnade av så bra i den men det blev också endel galopp. Eftersom att galoppen ger en bättre och luftigare trav. När jag var fram riden så var det tränings dax, Anna kom och pratade lite samt frågade vad jag ville träna på. Det blev skrittpirueter, öppnor och slutor samt traven i största allmänhet. 
Vi började med traven och lite öka-minska övningar för att träna lite fin trav och sen tog vi skolorna. De gick ganska bra men hon tappade lite bjudning då och då men jag fick bra hjälp och massa tips. Efter det tog vi galopp och massa övergångar och enklabyten. Det gick askalas och jag vart super nöjd.
Det sista vi gjorde var skrittpiruetter dom gick sådär men det är våran svaghet, men med all bra hjälp så fick vi det att funka och de sista var riktigt bra.

Oj

Somnade lite smått i solen i ett par timmar och vaknade nyss. Det resulterade i en randig mage och två döda armar men vad gör det. Sessan var kalas fin idag för Anna och jag är supernöjd. Men mer om det sen nu ska jag dircka lite kaffe så att jag vaknar.


Ska träna imorgon

Och nu undrar jag om ni vill ha en film eller massa bilder? Kommentera på så fixar jag det :)

BILD


Red ut

Idag vare galopp plus annat jobb i skogen och på ängarna. Sessan var fin även idag men gjorde som jag gör ibland och slängde på min martingal, det händer inte ofta. Gjorde skolor påvägarna och tränade traven på ängen i det höga gräset. Det gick askalas och jag avslutade med att hon fick äta lite. En film kommer att komma upp snarast, förhoppnings vis i morgon kväll. :D.


Igår

Red först Sessan i ridhuset och blev fotad :D. Det gick ganska bra men hade byt bett? Så hon vart lite ostadig satt jag  byte tillbaka bettet efter. Igår var vi hel rosa i alla fall sessan, mina fotografer fick välja.
Red som i förgår, tränade på samma saker och be blev hon mycket bättre. Skrittade av och borstade. Sen åkte vi ut på ett äventyr.
Väl framme var vi hos Ebba och Totte på Ekerö, vi skulle hämta ett täcke som de lånat och sen fick jag rida lite på den fina ponnyn. Super roligt men rätt så jobbigt, han är lite mer häst att rida än vad Sessis är. Hans trav är underbar men jag hade förlånga och en jättestor hjälm aå det måste sätt skojigt ut. Fick jättebra hjälp av Dem och han var super duktig. Efter det pratade vi lite i stallet innan vi och dom åkte hem.
Magen fick sig en omgång på kupen också ;).

Så nu är jag klar

Tror att jag läger upp inlägget om dagen imorgon, är skit trött och måste sova. Men jag lägger upp en bildbomb då med.


Hemma

Nu sitter jag och pluggar som en idiot skriver det sista på mitt so-arbete. Det går bra är snart klar, då ska jag skriva om vad jag har gjort idag. Var ju iväg så ni får veta vart jag var och varför sen. :D.

Dagens

Red i ridhuset, i början var allt spänt och Sessan ville inte spåra men jag red och ställde åt alla håll samt gjorde lite övningar på volter och fyrkanten. Det hjälpte och hon spände av, spårade och jag byte varv och gångart. Red öppnor, slutor och skänkelvikning i trav och galopp hon var skit fin hela tiden och till slut efter en del om och men blev bakdels vändningarna till vänster bra och då valde jag att skritta av henne. Galoppen var askalasparty rund och mjuk, samlad och allmänt bra. Kunde öka och minska utan problem. Traven var stor och luftig ochhela tiden oc bakbenen var med hela tiden och en bra mag muskel som lyfter upp ryggen syntes hela passet vilket är toppen.

Kameran ska laddas

För imorgon ska jag be någon fota när jag rider och sen på kvällen ska jag i väg så då blir det nog lite kort hheeheh. :D!!!

Svar

Jag har fått frågan varför jag lovar så mycket i bloggen som jag inte håller tillexempel att lägga upp bilder, ta med datorn till meetings och blogga där ifrån också.
Anledningen till att jag inte kan ta med mig datorn är att den dels är väldigt stor och dels är man iväg hela dagarna och sen när man väl är på hotellet sover man, men jag ska facktist önska mig en mini dator i födelsedagspresent så man kan ta med den överallt.
Att jag inte lägger upp bilder när jag säger är för jag inte har tid eller för att jag glömmer då jag har så mycket i huvudet sammtidigt och för att jag försöker plugga upp jättemånga betyg nu sista terminen i nian men sen i sommar kommer det finnas mer tid. Så jag lovar inte saker för fler besökare utan för att jag egentligen ska göra det men att jag inte hinner och kan just då. Men fler besökare skulle inte skadda ;).  


Stallet

Nu ska jag till stallet och min älskade ponny, rider nog inne för det regnar. Tråkigt tråkigt. När jag kommer hem skriver jag om helgen och om dagens ritt.

<3

Godmorgon

Ska passa min syster och jaa har inte mer att skriva nu så hejsan svejsan

Chill

Idag har jag varit på ett halvbra humör då skolan stressar sönder migmed provn, inlämningar mm. Efter skolan gick vi till Johanna och tränade dans i en timma inför fredag då vår dans som vi gör på idrotten ska vara klar, vi har haft två veckor på oss satt det känns ju sådär. 

Ponnyn fick vila ëfter helgens äventyr, så jag åkte upp till stallet och pysslade. Mys ponny jag har så himla underbar   <3 . Sen var de möte med Usek vi pratade om lite saker i 40 minuter och sen var det slut. Nu sitter jag hemma och ska plugga inte det roligaste men är ledig imorgon, min skola har operationdagsverke satt då blir de plugg.  

Ska träna och ta ett äpple

Ja, det blir bollen och något nyttigt ska ju bli redo för sommarn ;). Skriver kanske något efter de om jag inte har gått och lagt mig. kanske ska gå ut ett tag med hunden ocKså?

Bilder från i torsdags




Vad tycks? Kommentera och säg vad ni tycker, kommentera om ni vill se mera också! :D

Hemma BRA, , stallet BÄTTRE men tävling BÄST tillsammans med Sessan!

Gud va skönt att va hemma och plugga eller inte. Skriver min om min svenska, pluggar material kunskap (prov imorgon) och skriver en so uppsats om u-landet Mocambique. Kul kul. Är klar med matrial kunskapen och håller på med svenskan. Efter de att jag skrivit klar min svenskan så bloggar jag mera men nu åter till plugget.

Hej

Jag och sessan har haft en super helg, vi är nu på väg hem. När vi är hemma bloggar jag mer och lägger upp bilder.

Bild


Hahah hittade inga andra, men nya kommer imorgon.

Taggad

Vi åker imorgon till Manntorp och är kvar till på söndag men, jag bloggar från telefonen när vi är där. Det har gått så bra denn senaste iden hopas att det håller sig i helgen.

Fia träningen

Kan inleda med att säga att det var superkul att rida för Fia och det gick såhimla bra. Först vare lite stressigt på vägen dit eftersom att vissa kör 20 km/h istället för i 50 km/h men men, är vi var framme chillade jag och fixade mig, tog ut Sessan och gjorde i ordning henne. Hon går runt lite när mamma håller henne men inte så farligt sen in i lejondals ridhus för att rida fram, det kändes ganska bra skritten var spänd och traven var symaskin, red henne lite lätt bara och vänade tills det att träningen skulle börja.
När vi började frågade hon mig lite saker som vilka program jag brukar rida, det svåraste för oss osv. Efter de började vi med olika övningar i alla gångarter, sen red jag programet. Allt gick super och sessan var fin, fick jättemånga bra tips och hjälpen jag fick var såbra.
Bilder och allt sånt kommer imorgon.


hiss

Vill hissa horsewear för deras helt underbara täcken som inte bara är skit snygga utan också superbra, kvaliten är på topp och de passar på alla hästar och ponnysar. Hiss till det! :D

RAMBO HELIX STALL- /SVETTÄCKE
ett av deras täcken.

Hej

Har precis pluggat klart och ska blogga lite hade jag tänkt. Sen blir det lite mer och lite annat plugg innan jag ska till stallet och fixa med Sessan inför dagens Fia träning och inför att vi åker imorgon. Juste MÅSTE ladda kameran. Skriver snart en hiss, diss osv.  

Fin

Red ett lugn pass lite vid ängen och lite runt galoppbanan. Mest var jag vid ängen och red lite på vägen i skritt, trav och lite galopp då blev hon jättepigg och tränade skänkelvikning ;). Så söt. runt galoppbanan skrittade jag och tog ett varv i galopp innan jag gick in och badade henne. Efter blev det gräshagen i 25-30 minuter för att hon skulle torka, det ända stället hon inte rullar sig på när hon är blött. När hon var torr borstade jag och snyggade till henne. Ska rida för Fia på Lejondal imorgon. Kulkul.

Jag vill ha täcken

Ja kom inte på något märke satt det blev en sak istället, denna gång täcken. Så om jag inte kommer på ett märka väljer jag en grej istället.


Såfint jw täcke men de finns inte i ponnyns storlek. :(

Base fleece 
Base fleece
Båda är fina 359:- är det värt de?
HGL fleecetäcke
Det rosa skulle passa Sessans personlighet, lägger upp det av
den anledningen. Tycker att det skulle räckt med ett rosa med den
stora fina stjärnan.
Så en halv diss på de längst ner va tycker ni?


Träning

Red för Nina idag, så himla nöjd med passet allt bara funkade och jag kunde ha henne sådär fin hela tiden. Red lite lätta saker ur programen så som öka längs långsidorna, volter och piruetter, men också lite svårare som öppnor, slutor mm. Hon var så fin, lätt i handen och gjorde allt jag bad henne om utan att bli sur eller vända in. Red i fyrtio minuter och skrittade ut efter.

Sen blev det ett bad och sola med sessan i gräset.

Dagen

Red sessna i padocken gick ganska bra men hon  hängde i handen och sen var hon jättesvettig.  Nej nu ska jag fortsätta med allt plugg.

Svar

Anonym om Söta:
Gulliga, är de dina?

Svar: Nej, bara den ena ( den stora), Isse. Chiuvauan (Tyson) är min närmaste kompis (Emma(s) hund. De fick hälsa på varandra igår och funkade perfekt för att vara som de är, Isse feg och Tyson bitchig och sur mot andra hundar. Ingen skällde och de lekt en stund med varandra ínnan jag och Emma gick mot mig.
Att de gillade varandra är ju toppen då vi träffas så ofta så kan ju hundarna leka också. Tack, visst är de. :)


Hahahaha. :D

Trix

Jag har ett lite knepp som jag brukar använda mig av.
När jag gör en övning som jag tillexempel har svårt att göra utan att jag blir sur på mig själv som öppnor och slutor tcker att de som jag gör blir hetsiga=frustration och att jag blir sur, ett annat exempel är när jag gör halt och väntar på att hon ska slappna av osv. vilket ledder till att Sessan blir rastlös och börjar gå/resa sig då händer samma sak.

Om jag känner att det blir irriterat så istälklet för att gå på och ut öka spänningarna så tar jag en paus ofta i skritt på lång tygel eller byter övning för att vi ska lugna ner oss, innan jag försöker igen. Det gäller alla hästar/ponnysar som jag rider, visst det är svårt att inte försöka tills det funkar eller gå på hästen/ponnyn det vet jag också. Men försök det funkar och sen när ni samlat ihop er så blir det så mycket bättre.

Dagens trix: Vid problem ta en paus från det ni gör.

.

Igår fick Sessan ett ordentilgt dressyr pass i solen, padocken med andra ord. Då vila stod på schemat idag, hann inte med utan jag hjälpt till på min syrras kalas i kista och sen stannade jag och Bella kvar för lite shopping . När man inte är i stallet shoppar man för stallet och tävling.
Det blev ett hårnät, två paket hårnålar, ett paket stenar att fästa i mitten av håret och två paket att sätta runt håret.
Knan fota någon dag.


Bildbomb: Michaela och Donna


Så grymt fina tillsammans <333

Damp

Blogg.se ville inte att jag skulle ladda upp bilderna på Michan och Donna :(

Söta


Söta vovvsar<3 Kommentera för mer bilder :D.

Vad tycker ni? Hiss/Diss?

Kex

Red på Kex igår och jag är nöjd, det är ju ingen ponny som gått så jättemycket innan eller jo med en åtta årig tjej. Så man sitter inte bara upp och rider din speciellt fint från början utan man måste jobba sig dit, först är/var de stelt och den förstår inte allt på engång utan man får vara lite övertydlig och efter ett tag släpper ponny och allt blir mycket lättare men som sagt jag rider den för att hon ska lära sig och förstå lättare för att sen lära barnen.

Pratade med Annie om de efter jag ridit Sessan. :)

Bilder kommer sen.

Igår och iförgår

Igår: Red för Annie klockan åtta på Sesselito som  inledde med ett kängru hopp rakt upp i luft och av slutade på topp i en stadig och fin form inte för hög men inte heller för låg. Där i mellan varierades det med stundvis hög stundvis låg form. Red på som volter sen lite skänkelvikning in och ut där ifrån bara en kort bit sen rakt fram. Det funkade superbra och jag är nöjd.

Iförgår: Började med att hoppa sista språnget var på åttio cm vilket är ett stort framsteg på den fronten. Sen vare bara på med musiken i öronen och sen blev det ett dressyr pass rid inte länge, gjorde inte något speciellt men är så nöjd med min fina ponny.

Solsidan

Det är va vi gör i skolan tittar på första sesongen av solsidan galet kul. Slutar snart

fint

både idag och igår har min ponny och lilla kex varit på topp men nu ska jag sova bloggar minst fyra ggn imorgon.


Bloggar imorgon...

..Har för mycket att tänka på just nu, skolan, en viss ponny, mitt liv i största allmänhet och sist men inte minst en mycket speciell vän som inte mår bra. Har inte ork att blogga just nu.

Till dig gumman. Fortsätt kämpa jag vet att du kommer klara dig, om jag kunnde skulle du fått din älskade ponny den dagen du blev sjuk. Hon kommer få de jättebra på landet men jag ser att du inte mår bra, vill bara att du ska fortsätta kämpa. För hennes skull kan du göra de, jag finns när som vad som det är bara att komma ´. Älskar dig gumman

Hej

Sitter hemma och segar, väntar på att åka till skolan och Jag dricker kaffe..såklart. Ska nog se en stund på tv och sen planera dagens ridning. Blir nog ridhuset ett kort pass och mest lösgörande så det blir nog toppen. Mer om det sen nu ska jag fortsätta vänta. Hörs

Fin ponny

Sessan var superfin när jag red idag, byte till kortare tyglar och helt plötsligt en superduper stadig ponny. Red med musik i öronen så himla skönt, de som spelades var "come down with love", "fucking perfect" och "Magic". 
Jag red öppnor, slutor och lite öka-minska längs långsida och diagonal, jag är supernöjd med resultatet av de övningar jag gjorde. För att ha varit pigg och tjaffsig till att bli lugn och superfin, stadig och allt. Red i fyrtiofem minuter och sen fick hon gå in och äta betfor. Galoppen var toppen idag.


Så fina



DÅLIG BILD KVALITET.
Fller kommer

Hemlis på g

Ja imorgon händer det något spännande kan inte säga vad förens då utan säger bara att hästbussen är inblandad och att Annie ska leka med den. Den här gången ska det / måste det faktist fungera. Ska bli as roligt verkligen, om det går kommer de bli ännu mer fullt i schemat men va gör man inte för att ha kul? Vad som kommer att hända får ni veta då.

Promenad

Idag blir det en promenad för min och Sessans del, skönt att ha en dag UTAN stress. Vi har inga läxor heller eller jo vi har ett so arbete som jag ska börja med idag. Just nu har jag elevensval och jag ser på en tysk so film. Hörs

Tävling

Jag har ju tävlat idag där med ingen uppdatering. Kan börja med att säga att det blåste galet mycket så det vart lite spänt i första programet, i andra så blev det lite stressigt när de ropar in mig på banan förtidigt och jag fick start signal fyra minuter förtidigt. Så ni kan nog förstå att jag inte pristerade på topp när jag var stressad och spänd själv. Men jag är nöjd så här i efterhand med mina ritter och jag gjorde det bästa av situationen, jag red på 58,807% och 57,?.


Nu ska jag gå in på en hemsida för gymnasier.


RSS 2.0