Sessan idag

Red tillsamman med Pellen på Brölle vid fyra. Vi red i stora och Brolle såg jättefin ut den tiden jag kollade. Toppen. Sessan var gansa fin men inte jätte i handen eller hur man säger hela tiden utan bara stundvis, ska bli skönt att få hjälp av Annie imorgon men mer om det då.
Tränade på lagtävlansprogramet och red mycket skänkelvikningar i skritt och trav, det gick jättebra och jag blev jättenöjd med dem. Men därimot var galoppen mycket sämre, hon ville inte samla sig utan "bråkade" och sprag fort men den är lättast att fixa så jag lägger ingen kraft på det utan på övningarna istället. Nej nu måste jag gå så bloggar imorgon puss. Då kommer bilderna om inget anat sägs jag lovar!

pluggar

Idag med men nästa vecka blir lugnare så jag hoppas att ni framtill elva nöjder er med de tidsinställda inläggen jag har lagt upp på lördag fixar jag ett tävlings klädsen inlägg eller två ett om mina ett om sessans. Sen ska jag ladda över bilderna på lillan så de kommer också men just nu har skolan hög prioritet att plugga är viktigt eller iallafall om man vill bli något. Åter till pluggningen.


Jag vill ha grejer från Martha Ridwear

Details of Philippa Jeans Black Denim
Ridbyxa, i jeans skit snygga. (finns inga bättre bilder)
Large image of Agnes Softshell
(ljusgrå) Gillar jackan skarpt. Pellen har en sån assnygg verkligen.
Large image of Olivia Polo
Jättefin polo, ser så skön ut gillas!

Sessan iförgår

Hon  gick jättebra red samtidigt som Annie red sockan men sessan skötte sig bra samma
med lillan så.
Jag red på volterna vid A och C mer än vad jag red på spåret. Är jättenöjd . :D:D:D:D:D.
(kommer inte ihåg vad jag gjorde)

Sessan igår

Jättepigg ponny men vi löste det efter ett tag tack vare lite galoppövningar på en åttvolt. Efter det kunde jag rida både skänkelvikningar och skolor med ett bra flytt. Hon låg på lite hela tiden i traven och skritten men ett tag blev det jättebra och hon slutade men jag tyckte att det kom tillbaka lite mer igen på slutet. Om man bort ser från det så var det bra. Red i cirka 50 minuter, longerade ett tag innnan då jag av någon konstig anlednig förut såg att hon skulle vara pigg. Red vid halv fyra tillsammans med Pellen och lilla snella Bröllis, samma sak kommer det nog bli idag. Men jag hoppas på att jag ska kunna göra lite andra övninga så hon inte är pigg ponny. Hon är ju alltid fin men det kan gå lite fort ibland och om hon inte är jätte i handen då så kan men inte bromas riktigt men menn det är bara att fortsätta kämpa med våra små akilleshällar hihi (har grekisk mytologi i svenskan nu) eller på nomal svenska våra svagare punkter.
Jag är nöjd med hur det gick, men hon vill bli av med lite päls tror jag hon blir jättesvettig när jag rider "/. Det är ju bra att hon jobbar ordentligt.

Plugggggggggggggggg

Ja, kom hem från stallet för ett tag sen och då fick jag lov att plugga så det lär ta resten av min kväll så jag lovar extra mycket uppdatering imorgon för nu ska jag se till att plugga galet och lyckas med det jag vill i skolan. Bloggen blir dess väre lidande då jag inte har tid över just nu.

Mina inlägg försvinner

Gud blir så trött iblannd aja fixar de imorgon i stället.

Svar

Anonym om Bebiiiiiiiiiiiiiiiiiiiis<3:
Är det ridskolans eller..

Svar: Nej den äger vi tillsammans med min faster, så den är privatägd.


Anonym
om Bebiiiiiiiiiiiiiiiiiiiis<3:
Vems är det????

Svar: Precis som det står över så äger vi halva och Annie halva.


Anonym om Bebiiiiiiiiiiiiiiiiiiiis<3:
VA?! Har du köpt en ny ponny eller vad händer???? :)

Svar: Hahaha, nej det är ingen ponny utan det är en stor häst på hela 162 cm i mankhöjd. Viu har haft planer på att köpa häst ett tag
då jag ska ha den att rida lite vid sidan av Sessan till jag blir förgammal för ponny, det är ju ganska nyttigt att rida in sig på storhäst
innan man blir överårig. Det är vad som händer just nu. :).


Hej

Kom hem för en timme sen och har pluggat sedan dess, vill man höja sig i istortsätt alla ämnen så måste man kämpa. Nu är jag klar för idag och har lite tid över innan jag ska sova så nu bloggar jag och fixar inlägg till imorgon. Bilder från idag kommer imorgon kväll.

Nu drar jag till stallet

Bloggar nör jag kommer hem :) då svarar jag också på era frågor.

Ide torka

Förslag?

Spännande

Ja nu är det lite spännande eftersom att mamma och Annie har varit på äventyr och ***** *** * åker med hem med dem mer om det sen när jag har varit i stallet kameran åker nog med. :D. Även om det blir senare ikväll men men. Sen är det ju inte bara toppen saker som kommer i kväll men jajaj.

Vaken

Hej, nu har jag vaknat och ska leka med min syster. Sessan ska vila idag så jag pysslar med henne i kväll.

bloggar snart

sorry för sämstaste uppdateringen hheeh

Men har varit borta hela dagen och jag har inte hunnit blogga nu ska jag sova så skriver hur det gick imorgon och sen ska jag lägga ut alla bilder. Nu ska jag se på film och sova.

Hemma

Nu har jag hunnit bocka av allt utom en sak vilket är att plugga till mina provn som är nästa vecka. Ett i so, ett i henkunskap, en tyska inlämning och sen ar vi labb provet (nationella) i no. Sen ska jag se på film och sova blir borta hela dagen imorgon så måste fixa för det också.


Hiss

Jag vill hissa alla snygga mias lindor i olika färger. Har ett par men vill ha flera, bra kvalitet och variation. Alla färgerna är sjukt fina och till de ska man ha ett snyggt matchande schabrak, om man inte kan matcha med passpoalen/kantbandet matcha med resten av ytan då.


Jag vill ha i stort sett alla de här lindorna.


Idag

Idag ska jag rida programen och fixa Sessan inför tävlingen i kumla. Hoppas att det går bra vill ju vara riktigt taggad. Men jag har ganska mycket att göra så en full späckad kväll med andra ord.
Det måste var varmt så att jag kan bada henne.

Rida Sessan
♥ Klippa mannen
♥ Knoppa
♥ Rykta osv
♥ Bada Sessan med potatis mjöl
♥ Reda ut och fläta svansen
♥ Plugga program
♥ Plugga inför proven nästa vecka


Ridningen

Jag red ju som sagt på Smulan. Hon var jättefin men lite tjorvig i början. Jag kunde stäla ganska mycket på volterna tillslut och i höger galoppen blev hon asfin och sänkte sig, sprang inte i väg i galoppen eller efter den vilket hon har haft lätt för att bli. Jag red på volter och kunde lägga de lite här och var, det hjälpte mig mycket med ställningen osv. Därimot var hon lite seg, då orkade hon inte vara jättefin hela tiden men den då ligga tiden är kanske totalt av lektinen 5-10 minuter så det är ingen längre tid.
Det ända jobbiga är att jag stoppar de som rider bakom då alla rider större hästar än mig. Men annars är det ingen fara med det, jag tycker att det är jätttekul att rida på henne och se hur det går bättre och bättre för varje gång jag rider henne.

Bilder kommer imorgon

Svar

Anonym om Sessan imorgon:
Ska hon vila men du ska rida????

Svar: Ja, alltså det kanske var otydligt men jag skulle rida en annan häst. Gör alltid det på torsdagar då jag mfl tycker att det är bra att rida lite olika hästar så jag rider med i en grupp i stallet ( ridskola), för Annie där rider jag olika ponnysar och kan därför inte säga exakt vem jag ska rida men just nu rider jag på smulan. Kan skriva mer om henne i ett annat inlägg om ni vill. :D

Sessan imorgon

Imorgon har Sessisen en liten vilodag, men jag ska till stallet ändå för att borsta, rykta och bara pussa på henne och jag ska rida också hahah. Men nu ska jag sova och fixa ett par inlägg till imorgon.

Sessan idag

Jag red tillsammas med Pellen på Brollebus, pigg ponny den där Brolle. Hahah. Jag red mest på volten vid c, jag jobbade mycket med ställningen i båda varven och när jag tappade yttersidan vilket jag kan göra i framförallt vänster varv så ställde jag lite ut åt innan jag ställde tillbaka. 
När vi kom in så låg det tre bommar på marken så jag använde mig av bomen på c volten till att få igenom mina förhållande hjälper och för att få snäppet mer i handen och snäppet lägre form. Det jag gjorde var att öka och minska före och efter bomen, öka eller minska före och ändra tempot över och sen byta tillbaka. Jag gjorde övergångar före efter och över sen gjorde jag inte så mycket mer än att rida fram och rida av eller vad man nu säger. Det gick jättebra och jag fick ut det jag ville, det bästa med att hitta på saker utefter vad men hittar eller ser är  att oftast blir det variation och hästarna blir glada, vi också (eller ofta är det så).
Kan visa hur det såg ut och skriva mer sen.

Sitter i stallet

Sessna var skit fin men skriver mer om det sen nu sitter jag och äter:)

Bildbomb:Sessan



 




















Såååå fin bild<3.

Fin chey<3







<3

Älskar den här bilden<3

Sessan idag

Jag tog en snabb lognerning innan jag började rida, pigg ponny. När jag red gick det toppen jag fick mycket mera stöd än i går och hon var lydig. Annars så red jag som igår öka, minska, samla, övergångar och många volter. Hon var superfin och jag kom till en bra ridning.
Red igenom la:1 programet som vi ska rida på lördag. Hinner inte skriva mer nu men skriver sen och skriver ett tips så fort jag kan.

Svar

Anonym om Förhandsvisning (1 bild på sessan):
Kan du inte berätta mer vad dina tränare tipsar om

Svar: Det kan jag absolut göra, ska börja med det såfort som möjligt.



Elin  ([email protected]) om Förhandsvisning (1 bild på sessan):
grymt fin bild! vet inte varför men jag gillar den starkt! :D

Svar: Ja, det är speciell :D. Tack.

Vaken

Hej, nu är jag vaken och äter frukost. :). Idag ska jag rida som jag gjorde igår och i söndags.

Förhandsvisning (1 bild på sessan)


Sessan idag

Sessan var lydig och lugn idag studsade ingenting heller. Men jag vet inte vad det var hon  tog inte speciellt mycket stöd alls idag utan lite då och då. Hon är ju alltid fin och på tygeln men tar inte alltid stöd i tygeln, annars gick det toppen men imorgon kommer en ny dag att träna på och då ska vi ha löst allt var och en och träna på det där med att ta stöd. Hahhah för övrit är jag super nöjd. hon lyssnade bra och det blev inga missförstånd red i kanske fyrtiofem minuter.

Nu har min kamera laddat klart så jag ska ladda över bilderna imorgon eller senare ikväll nu måste jag plugga.

bildbomb: design!!!

































































En bildbomb som vissar mig och mina ponnysar några finns i designen.

Svar

Anonym om Tack till Becci!!!:
Fina bilder, är alla dina?

Svar: Tack så mycket, alla bilder är mina och alla bilder förutom ridbilderna är tagna av mig.

Tack till Becci!!!

Superfin design made by jnr.blogg.se tack så mycket  gumman!!<3

fin tjej:P!!

Sessan idag

Sessan var lite spänd i början och larvade sig så jag fick ryta lite åt henne innan jag kunde beröma i trav framför allt. Men efter det blev hon jättefin och lyssnade bra. Medans jag bara värmde upp så stod jag i lätt sits (i galoppen) och klia henne på hals, hon började busa lite och sen tog vi tag i arbetet. Red på volter och runt fyrkanten. Tränade på att reglera tempot uppåt och neråt speciellt i galoppen.
Lite mer om vad vi gjorde i alla gångarter:
I skritten flyttade jag undan till både skolor och skänkelvikningar samt gjorde halter det gick bra hon var fin och lyssnade bra på mig. Ska träna mer på att det inte blir förmycket flyttning i skänkelvikningarna eftersom att inte rumpan får gå för bogen där och sen på höger ställningen, blev riktigt bra på slutet.
I trav red jag likadanat, och sen red jag på serpnetiner och ryggade varje gång vi passerade medellinjen det gick bra vi hade bara ett missförstånd helt och hållet mitt fel då jag inte gav rätt hjälper utan då blev det lite fel men vi gjorde om och då blev det rätt. Reglerade tempot här varierade mellan trav med ökad och minskad det var sjukt bra i dag, lätt och hon vart stadig och sjukt fin i formen. Måste träna på skänkelvikningarna här med och lite på ställningen  men ska prioritera de först nämde och skolorna.
I galoppen reglerade jag tempot minskade mycket och ökade mindre men eftersom att det är så mycket svårare för mig att rida henne till en fin, mjuk, rund samlad galopp, idag vart det riktigt bra och jag fick till några bra mjuka enklabyten där hon smög ner i skritt och sen fattade lugn, mjuk galopp igen. Red lite diagonaler och honvar super fin, lugn och mjuk i den på slutet idag innan var hon lite pigg. Testade var hon var sådär fin mest för skoj skull att göra fem-sex galopps volter haha lärde mig det på frida tänkte att det skulle vara kul på sessan också.

Allt som allt så hade jag en skit fin ponny idag, bilder kommer under morgon dagen. :D


Fin ponny <3

Hej

Kom nyss hem från stallet bilder och rid inlägg kommer sen nu ska jag leta upp fina bilder till the new design :D.

En ful ovana

Jag drar omedvetet i vänster tygeln i båda varven. Det spelar ingen roll om hon stutsar eller bara ligger på. Jag vet att det inte hjälper men jag gör det ändå. Har ni något tips på hur man slutar med såna saker? Har ni någon dålig/ful ovana?

Hej

Sitter hos Emmas mormor, ska sova här. Sessan var lite smått knäpp att rida på idag. I början stod hon på bakbenen ganska myck men lugnade sig efter tio minuter, eftersom att hon tröttnade ganska fort på att vara bråkig så jag red på i trav. Sen var hon fin i en stund innan hon blev trött och började bråka igen, denna gång tog det längre tid innan hon lugnade ner sig och jag fick rida på en lite volt vid Annie och hon hjälpte mig. Eftersom att det var i vänster varv så fick jag rida henne ut åt ställd och ledda till vänster men när det löste sig vart hon fin så bara den och jag skrittade av. Lite synd matt hon inte är så fin hela tiden men men hon var lite pigg så jag är nöjd med de som var bra och sen är det bara att kämpa på med det andra.
saknar att rida på denna lilla skit ponny <3

Bildbomb: tävlingen






























Sjukt fin ponny och bild





Dagen

Jag har varit i skolan och nu pluggar jag men denhär bloggen handlar om hästar så jag ska skriva vad jag och sessan har hittat på.
Sessan har vilat i två dagar så jag förväntade mig en pigg ponny, hon var inte så farligt pigg men hon ville gärna gå i över tempo eller i galopp efter ett tag gick det över. Red mycket på en volt och lite serpentiner med skritt övergångar och halter. efter en halv timma kom Christoffer in med dani och skulle rida dani var galen rent utsagt. Hon försökte redan innan han kommit upp helt (satt på men med en stigbygel) hon drog och  kosparkade, bockade och stegraade men han satt kvar som tur var.
Sessan vart först lite rädd och backade en bit men sen ville hon göra samma sak så då började hon stå, hoppa och stå lite till på bak benen, efter ett ganska stort antal var på volten vid C och hon lignade ner si så jag galopperade ett par var och skrittade sedan av henne.
I stallet borstade jag och sen fick hon godis, en ren vatten hink och sitt fleecetäcke på sig. Vi skrämde brolle också, jag la mitt skritt täcke på sargen och då drog han och ville inte gå förbi. Hahahahahah.

sorry för sämstaste uppdateringen hheeh

Min syster har fyllt år så tog en dag iväg från bloggen, skriver imorgon

Har inte kunnat ladda upp bilder

Nej, min blogg har inte varit på humör och jag har uínte haft tid men imorgon eller på fredag kommer bilder med mera. Jag har varit upptagen hela dagen med både skola och min fina ponny.

Träningen

Sessan var lite pigg i början , vilade helt igår. Vi gjorde skolor längs långsida och diagonal i båda varven till höger skulle jag ställa och böja mer så jag tränade på det under den tiden och det blev mycket bättre, jag är lite försiktig med hennes mun då hon är känslig. Vi red ett par skänkelvikningar i början också. I traven var hon faktist riktigt fin men höll jag henne inte uppmärksam så rann hon i väg lite vilket jag blev påmind om när jag red.

I galoppen skulle vi samla vilket gick sådär åter igen så berode det på att jag inte var tillräckligt konsekvent eller red tillräckligt mycket med kroppen eller hur man ska säga. Jag skulle sita tungt i sadeln, luta mig lite tillbaka och ta och lätta på tygeln, jag skulle samla mycket och driva mindre men fortfarande rida mjukt liksom. Vi red ett par enkla byten efter att vi ridit i på diagonalen och gått ut en kortsida och en halv långsida i förvän, det gick bra hon lyssnade bra och det blev skritt på engång och hon  fattade fin galopp men rann iväg efter jag fattat. I övrit var hon riktigt fin i galoppen och lyssnade bra på mig, jag reglerade tempot mycket och ska fortsätta med det.

Vi red i cirka 45 minuter, jag är supernöjd med hur det gick, med Sessan och med den hjälp jag fick det är verkligen jätte kul att rida för Nina. Man får mycket hjälp och man tar in allt på engång och lyssnar noga hela tiden även och hon hjälper den man rider med eftersom att man kan ha nytta av det någongång i framtiden.


Rätt svar!

Kom från Elin det var Nina Bengtson! :D

Skriver om träningen i ett annat inlägg:P.

In the stall aaalll..

Är i stallet och väntar på att rida. Rätt svar kommer ikväll så fortsätt gissa :P Nu ska jag äta en macka.hörs

Imorgon

Blir det träning vill ni ha en film? Eller vill ni ha bilder?

Ni kanske tillochmed kan gissa vem jag ska rida för, den första som gissar rätt får en länkning.

Ledtråd: Namnet börjar på N och är fyra bokstäver, bor i skåne.

Lycka till!

Tävlingen

Vi var i stallet vid sju, fixade hennes knoppar och ryktade lite innan jag gick och longerade en snabbis eller en kvart cirka. Galen häst hhaah, när sessan är pigg och man longerar lyssnar hon dåligt i början men det blir bättre och hon typ skenar i galoppen samt går på bra små volter. Gick in igen och packade bussen innan jag slutligen satte på henne transportskydden, lädergrimman och tog linnan. Vi lastade och sessan var väl sessan och fjantade sig lite innan hon klev på och vi åkte i väg. Efter en timma och en kvart var vi framme, jag fixar mig och tränsar och lastar ur ganska fort. Skrittade fram tillsammans med Paulina på Sniffan en annan c-ponny. Vi testade att rida fram lite på utebanan där framridningenn ägde rum, men det gick inte, groppigt, ojämnt och isigt på vissa ställen, andra hur mycket snö som helst. Så vi red fram i colectingring efter prisutdelningen. Sessan kändes riktigt bra men lite pigg, så galoppade ganska mycket och hon lugnade ner sigigen och jag väntade på att få starta. Jag red ett varv på banan innan jag skulle starta, Sessan kändes bra men det var inte det bästa programet vi gjort men jag var nöjd. Fick 59,84% och placerade mig som trea. Jag var nöjd med ritten inte med poängen men vad kan man göra. Sen vare dags för nästa klass. Nu red jag fram i ridhuset bara och det funkade mycket bättre. Försökte förbättra det hon drog ner på i första klassen och jag var nöjd med framridningen. Inne på banan kändes hon bättre, skolorna var bättre och jag hade en bra känsla men helt från ingenstans snubblar Sessan och är påväg att välta framåt i sista enklabytet (innan jag hann försöka byta) annars var det ett korrekt byte. Jag kommer ut och är jättenöjd men förvånad över att hon snubblat. Vilastar in efter av skrittningen och tar ut henne efter en stund och då blev hon jättekonstig och ville lägga sig osv så jag spände inte sadelgjorden så mycket utan red med lösgjord för hennes skull. Kom in på banan och får en rosett innan vi skulle rida ärevarv Sessan tror att hon är först och gör som de andra sticker med huvudet rakt upp och vill inte stanna alls. Ja som ni förstår så älskar Sessan att gå ärevarv och kan därför bli lite stökig om hon står stilla förlänge om det inte går så fort och hon inte får rosetten fort eller först. På en prisutdelning skrämde hon domaren när hon stod och studsade på bakbenen. HAHAHA, söt häst.


Hej

Nu är jag hemma från vällingby och stallet, åkte och pussade på sessan efter shoppingen skönt att inte behöva tänka så mycket på allt. Fick med mig ett nagellack, läppglans, puder och ett linne. Sen drog jag till stallet och ryktade Sessan. Hon var super gosig och as glad när jag kom. Innan hade mamma varit där och byt täcke och sånt. Imorgon blir det träning och på onsdag vila.
Bilderna från igår kommer på onsdag inlägget kommer i kväll. :D

Godmorgon

Somnade efter solsidan igår och vaknade vid sju skriver mer sen om tävlingen och sessan :)

Solsidan

Hahahah jag dör va kul, nu ska min onepice åka på och jag ska sova. Åker till vällingby efter skolan imorgon eftersom att sessan ska vila så bloggar imorgon puss
Ledsen för låg uppdatering i helgen men hade fullt upp med allt satt jag har inte haft tid eller orkat.


Påväg till ett kalas

hinner inte blogga gör de sen eller från telefonen.

Snark

ska sätt på en film och sova nu vfr får ni som inte redan vet veta imorgon


Hemma

Nu är jag hemma från stallet här varit där sen halv nio imorse. Såå jag är trött, snart är det mat oich sen ska jag sova. Hehhe jag kommer vara i stallet vid sju imorgon och sen komma hem sent. :D.
Bloggar sen

Bildbomb: Smulan och jag




Sååå sööööt<3





"D

:D

Fin smula.





Hoppsan :P

Hahah

Vad tycker ni? Kom med kritik i alla former. :D

Jag vill ha grejer från equiline

Acavallo Gelpad med antislipeffekt
Gelepad

Equiline Schabrak Octagon, Dressyr
Några av dessa schabrak

Equline Westindies Soft Shell Jacka
Den hära jackan i båda färgerna

VICTORIA
Jag råkade ändra formen :P

Paracolpi da trasporto
De gråa samma med formen här också.
sottosella ONDA
Snyggt!


Smulan :)

Smulis var galet fin eller iallafall om man jämför med hur hon brukar gå (med andra och huur hon gick med mig för inte längesen). Hon var fin redan från början, i traven var det svårar iframför allt höger varv där hon inte var så fin i början men vi kämpade på. Efter det vart hon fin i båda varven och vi red lite vägar, tränade på halter och red ett par snett i genom. 

I galoppen blir hon springig men det blev bättre och bättre. I höger varv sänkte hon sig och vart fin medans hon i vänster varv inte orkar jobba fint i galoppen. Med andra ord är galoppen lättare i höger än i vänster till skillnad får i traven där vänster är bäst/enklas att rida i.


Kärlek till Smulan <3

Bilder kommer i ett annat inlägg. :P

Sessan idag

Jag red i 30 minuter och sen ledde jag henne i tjugo minuter. Red för Annie i stora i början var hon spänd men det var mitt fel jag red lite ryckigt eller vad men ska säga inga mjuka övergångar från rörelse till rörlse. När jag sen gjorde det och red mjukt blev hon jättefin och jag förståd vad Annie menade, kännde skillnaden och allt sånt. 
Vi tränade skolor i skritt och trav, det blev inget galoppjobb eftersom att det inte är något vi här svårt för så jag tar det imorgon istället. Vi red lite lugnt utan större krav på varken steg, form eller takten. Målet med dagens lektion var att hitta en bra känsla, få till skolorna på ett bra avspänt sätt och hitta ett lugn hos både henne och mig så vi kan utföra alla övningar på ett lugn, fint och harmoniskt sätt, det ger i längden högre poäng.
Outfit bild kommer.

Sessan igår

Red vid åtta som jag brukar, hon var fin. Ett tag var hon lite trippig/spänd men det berode på att
Annie höll på med lång pisken, hon tog det riktigt bra med tanke på att hon är spörädd. Jag red
skolor som var fina och i mycket galopp då våra hagar var trasiga och hon inte kunnat vara ute.
Vi gjorde halter på medellinjen och olika galoppövningar. Sessan var jättesuperduper duktig igår.
Kul kul, eller vad tycker nin om det?


Stallet

Är i stallet och väntar på att få komma hem. Har ridit två hästar Sessan och smulan har bara bilder på mig och smulan men skriver när jag kommer hem kan säga att de gick jättebra på båda idag:). Vet att det varit dålig uppdatering idag men har verkligen inte hunnit, synd att det blir färre läsare då. Mer uppdatering kommer i kväll, imorgon och i helgen. Kan säga att Fredag är en söt hest/ ponny/ kossa hahah.

Imorgon

Är inte helt säker så den planen åter kommer jag om då men ska iallafall ta med kameran. Hittar någon som kan fota mig de gånger jag rider och sen hamnar de här.
Nej nu ska jag sova och vara utvilad vid sex-sju imorgon och blogga.

Jag vill ha grejer från pikeur

Pikeur Aristo Dunjacka

Pikeur Aristo Dunjacka

Pikeur Deleila Dunväst

Pikeur Deleila Dunväst

Pikeur Cindy 

Pikeur Cindy (bruna vill jag ha)
Pikeur Xenia Stickad Tröja

Pikeur Xenia Stickad Tröja
Pikeur Theresa Tröja

Pikeur Theresa Tröja
Pikeur Leonie

Pikeur Leonie
Pikeur Gina Polartectröja

Pikeur Gina Polartectröja

Pikeur Gitania Vinterjacka

Pikeur Gitania Vinterjacka


Sessan idag

Jag red lite för Annie men hon tog hand om dw först så efter de kom hon in och tittade och allt annat tills jag var klar. Hon ledde sin häst under tiden också. Jag red som igår fast hade ändrat min övning lite så jag började trava vid C och red en öppna eller sluta 8varannan gång, till E eller B beronde på vilket varv. Där rakriktade jag och vid bokstaven galopp red i samlad galopp idag. Vid A gick jag in på fem serpentin bågar i början med enklabyten men sen red jag i samma galopp till sista bågen, där saktade jag av till skritt och skrittade till C osv. osv. Efter det red jag i trav och tränade åttvolter vid varje bokstavs par på medellinjen. Gjorde det ett tag innan jag trava och skrittade av min superfina ponny.
Det gick riktigt bra idag Sessan var riktigt fin och jobbade bra med bakbenen. Spännde av i hela kroppen och jag fick en bra känsla. Känns som att hon bara blir finare och finare hela tiden, får mer och mer hals muskler och finare och finare och finare steg och takt i traven och galoppen. Hon är jättefin!!!!!!
Kameran får följa med imorgon såatt det kan bli lite nya fina bilder. Vill ni ha mer bilder? Nya eller gammla?

Hemma

Hej efter skolan åkte jag till stallet och väntade på att rida. Pratade med Annie vars häst hittat på bus i hagen. Inte kul. Sen fick jag veta att Pillan är sjuk och att ingen kunde jobba istället för henne så jag sa att jag har ändå inget att göra så jag kan väl jobba. Alla tyckte att det var toppen så jag skyndade mig in i ridhuset med Sessan och red i en timma innan jag gick in och pysslade för att sedan jobba. Det gick bra att jobba och nu sitter jag här.

Skriver vad jag gjorde med Sessan i ett annat inlägg.


Skolan

Just nu sitterjag i matsalen med folk. Efter skolan dra jag till stallet och rider men skriver mer sen puss

Sessan idag

Idag red jag ju dressyr, hade ett få tal saker att träna på. Satte ihop de till en följd illsammans med lite annat jag kände för att träna på. Det övningar jag gjorde var skänkelvikning i skritt och galopp, sex serpentinbågar men enklabyten, fem serpentiner utan byten, skolor i trav och galopp samt lite övergångar mellan alla olika gångarter. Sessan var riktigt fin och mjuk att rida idag, sånt är alltid lika kul. Ridbarheten ökar jättemycket och jag kan sätta mer trav ochsåvidare i henne så det är kul.

Imorgon hoppas jag  att jag kan rida för Annie samma på torsdag.  

Hemma

Nu är jag hemma från stallet, många sköna människor och många skratt. Finns inget bättre. Red Sessan i stora, blev dressyr men ingen träning då Annie inte kunde idag men vi klarade oss bra själva. Mer om det i nästa inlägg. 
Usek mötet gick bra hände inget speciellt men vi fikade :P. Just det en ytterst viktig sak, Jessica fyller år i dag GRATTIS sötnos<3.

Grattis igen gumman<3

Usek möte

Ska snart ha usek möte så skriver sen

Uppe

Sitter och dricker kaffe, om en stund ska jag fixa mig och sen skolan. Slutar vid tio i två då får jag skjuts till stallet vet inte vad jag ska göra med ponnyn idag är fett sugen på att träna så hopppas att vi dka göra det. Hon kommer nog vara riktigt fin då hon spänner av efter att ha Varit lös. Det är usel möte idag också så ska rida innan det eller efter då jag inte vet vilken tid det är. Just det grattis Liam som fyllde år igår. :D

Ska snart lägga mig

Hahahha ja, är jättetrött och tror att det blir träning imorgon satt jag vill ha sovit. Kan typ inte somna men men
ska testa. Kommer blogga mer imorgon precis som idag. :D


Jag vill ha grejer från Kingsland


Ett snyyggt pannband.

Assnygg tröja





kan man ha som skoljacka ju

Snygg, still ren väst

Regntäcke att ha på tävling.

Snygg men utan luva och som dressyr schabrak.

Tummen upp för dessa saker från KL riktigt snygga. Det jag gillar mest med schabraket som i sig inte är de snyggaste är loggan som är lagom stor och sitter på en bra plats inte som hv polo schabraken där loggan blir själva schabraket.

kNAS

Släppte ponnyn i ridhuset i dag hon sprang väl i 20 minuter och blev jättesvettig. När hon var klar
ledde jagg henne i ca 10 minuter innan jag gick in borstade och la på ett täcke. Nej mer om de sen
nu ska jag äta och skriva något intressant.

Är i stallet

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2419267/images/2011/sportlov-061_135833692.jpg Gissa vad hon ska få göra idag.

Godmorgon

Dricker kaffe just nu och borde gå och fixa mig men det går nog fort vet inte vad jag ska göra med sessan idag. Vad vi än hittar på så blir det nog toppen. Bloggar mer sen nu är jag sen.

Ska plugga

Ja nu ska jag planera en idrotts lektion för 1:or eller 2:or. Mvg uppgift så den e sjukt viktig efter det ska jag nog läsa lite so andra världskriget också sjukt viktigt då de är sista området i historia som jag har i grundskolan det vill säga slut betyg. usch!!!!!!!!!!!!!!!1

Jag vill ha grejer från Eskadron

Tillbehörsväska Eskadron 
någon av dessa har redan en fast igult av samma märke :P
Eskadron Schabrak
Det hära fast av dressyr typ med matchande lindor.
Eskadron Schabrak Dressyr
Samma med det här.
Eskadron Grimma
Den här grimman.
Eskadron Fleecetäcke Höst 2010 Eskadron fleecetäcke Maritim
något av dessa med lindorna på bilden.
 

Något av dessa helset med allt i matchande färger, bild tagen från jnr.blogg.se

Vad vill ni ha av dessa saker?

hej

Nu är jag hemma efter en lång dag på tävlingsplatsen med en fin ponny och trevligt sällskap. Jag hade en
jättebra känsla men det var överlag väldigt låga poäng fick 56 nästan 57% trodde att jag skulle fått mer
men men. Jag är nöjd med den känslan jag fick och med min ritt. Grattis till er som vann och kom tvåa,
fint ridet. :D.
Ska  skriva mer sen men nub ska jag fixa några jag vill ha inlägg hhaha. Fortsätt kommentera så bloggar
jag mera. :P.


Bild från täby

Dandy i täby

Bilder från när jag rider smulan


Söt ponny eller vad? :D

mule..

igga mina ben 



Fin hest<3



Fiiiiiiin :D

hahaha







:D<3

hhahah igen

Galoppen = dålig, springig och något att jobba med..

Jappjapp

Vad tycker ni? Kommentera gärna och skriv era åsikter och tänkar.

träningen

Vi skulle ha ridit för Annie men eftersom att hon inte mådde bra så fic vi rida för Lollo istället. Riktigt kul om jag får säga det själv. :D. Vi red "fram" lite själva i skritt och trav innnan Lollo kom (hon jobbade i stallet, så hon kunde
inte vara i ridhuset i början). När hon kom in så började vi med öppnor och slutor vilka blev hyffsade fick lite tips om jag kan förbättra dem. Efter det tog vi galoppen red mycket i samlad galopp, tänkte på att hon ska gå i uppförsbacke (över sina bakben med andra ord) hon var riktigt fin och mjuk där. Red fem serpentiner med enkla byten och tre serpentiner utan som det står i programet. Vi red igenom programet vilket också gick bra hon la sig på i galoppen men men ingen fara ändå. Hälsningarna blev lite hastiga eftersom att hon gärna går i väg innan man ger "tillåtelse".

Dagens två tips: Rid jämna slutor med lika mycket ställning hela tiden samma med öppnor, bakdelen får ej gå före gör helldre mindre i såna fall och om hästen vill gå i väg och slänger upp huvudet innan du hälsar gör en kortare halt och hälsa snabbare.

Tagga!!!!!!!!!!!!!

Jag är taggad till tusen nu jävlar ska vi fixa det här va ju bara fyra poäng ifrån sist så nu jävlar. Ikväll bilr det lite
godis, mycket mat och en heldel sömn. Men ska också läsa de andra protokollen, kolla på lap:1an från Årsta
många gånger och sen se på film.

Fin hest <3

Godmorgon

Idag åker jag tilll stallet så att jag är där till kvart i elva. Påvägen ska vi köpa potatis mjöl för att testa på
hennes kiss fläckar sägs att de går bort med det. Det jag ska göra idag är att smörja, bada och potatis mjöla
hästen (finns det något som heter potatis mjöla? Tror inte det men struntsamma) samt fylla hö och rykta min
ponny. Det är nog massa mer också men kommer inte på de just nu. Jag tar med filmkameran imorgon samt
systemkameran till köping. Nej nu måste jag gå och ta på mig stallkläder. Kommer att rida kvart i fyra tilll ? så kommer hem efter det :).

BILDBOMB: SESSAN LÖS DEL ETT








'







Förhandsvisning (1 bild på sessan)


Opps

Förra inlägget skulle ploppat upp klockan nio idag hhaah men jag kunde visst inte göra tidsinställda inlägg men aja. Idag kommer alla eller många bilder från igår upp. På både Sessan och Smulan från alla passen så förvänta er en bildbomb med femton eller tjugo bilder i. Är taggad inför söndag och hoppas att det går sådär bra igen alltså som på årsta och att jag får den därav känslan.

Godmorgon

Hej, antingen är jag vaken nu och äter frukost eller så sover jag fortfarande. Jag ska inte rida förens
lunch så man vet aldrig. Jag och Pillan ska rida för Annie och träna program och se till att hästarna
inte är galna eller något liknade. Jag ska träna mycket på att bibehålla travens fina takt och rytm,
samt den samlade galoppen tror jag hahaha. :D.

Red på Smulan

Jag rider ju dubbelt på torsdagar och idag fick jag rida på Smulan så fin ponny när man rider "rätt".
Jag kom in med en ganska dålig inställning men sen när jag släppte mina krav på mig själv och red
på ett villkorslöst sätt så blev hon finare och efter galoppen var hon jätte, jättefin och helt loss i
sidorna och hon fick en fin takt i traven. :D bilder kommer  på det med men mina fotografer hann
gå innnan hon blev sådär jättefin men men. Allt som allt är jag nöjd med dagen och riktigt nöjd med
båda ponnysarna mest med smulan då jag vet att sessan kan vara finare än vad hon var idag.
Fick en ganska dum kommentar idag men det är inget jag vill skriva här.

Sessan idag del 2

Annie bad mig släppa mitt älskade pucko i ridhuset efter jag ridit idag då hon skulle springa av sig
lite överskotsenegi. Det kan jag ju säga att hon gjorde utan att tveka. Jag stod i ridhuset och fotade
henne så hr väl ca 150-200 kort på en superfin arabig liten Sessa. Fick sällskap av Fida, Jessica,
Fanny och Pillan. Tycker att det är jättekul att se hur glad hon blir av att få vara lös i ett ridhus, gladast
blir hon ju i stora då springer hon varv efter varv efter varv. Hahahahah, söthest.
Men nu ska jag skriva ett inlägg till och förbreda för imorgon. Samt ladda över dagens bilder till datorn.

Sessan idag del 1

Först så tränade jag och Pillan för Annie sessan var fin men lite löjlig. Vi red programet
och ponnysarna var ganska pigga men i övrit fina. Idag red jag mycket i trav och galopp
men lite öpppnor och slutor. Jag är nöjd men mycket hade kunnat bli bättre så som
programet och lugnet men jag är supernöjd med formen samt galoppen den var jättebra
verkligen samlad som ökad. :D. Skrittade fram och av ute.

Sessan igår

Tränade för Annie med Pellen och Pillan. Sessan var ren ut sagt galen, hon började redan ute runt
padocken när vi skrittade fram med två backuter i skritt. Sen i ridhuset red jag på C volten då hon
sticker och studsar lite men inget större så jag skrittar ett varv innan jag kom fram i trav och då hände
det lite saker haha Sessan gjorde en typ backut eller något och en såndär som de gör i spanska ridskolan
fast mycket större. Det gjorde hon fyra gånger sen gjorde hon ett par resningar och en backut serie.
När hon slutat med buset så var hon jättefin då tränade jag många öppnor och slutor som vart toppen och
sen red jag mycket i galopp innan vi avslutade i trav och sen gick vi ut igen. Hade superkul när hon busade.
:D


Ide torka

Har ingen aning om vad ja ska skriva om så ni får gärna komma med förslag.


Påväg till stallet

Ska träna vid elva så nu ska jag se till att jag hinner borsta tänderna och allt innan vi åker.
Jag ska kolla om mamma kan fota eller filma när jag rider och sen måste jag ladda upp
de filmer jag har lovat så jag tror att ni får fyra-fem inlägg idag.

Hiss

Jag vill hissa ESKADRON liondor då de varit så smarta att de kommit på ponnylindor. De är inte
lika höga som vanliga, de är också lagom långa utan att man behöver klippa och hålla på.
Jag har faktist inte sett något annat märke som gör sådana. Tycker att fler ska göra de, då inte
alla har stora ponnyer/hästar utan många har mindre.
Jag har tre par, ett par rosa, ett par vita och ett par svarta.

Fullt upp

Hej har inte hunnit bllogga i dag var i stallet vid nio och sen direkt efter åkte jag och tittade på
hockey Aik mötte luleå hemma. Matchen var super bra, Aik spelade helt klart bäst men förlorade
på straffar riktigt synd då de borde ha vunnit.
Ridningen gick bra men ibland var vi väldigt mycket i luften, inte så konstigt hon vilade igår. Men
till mesta dels var hon riktigt fin. Rid många öppnor och slutor för att träna på att "hålla" kvar
formen så hon inte spänner upp sig i ingången ooch hamnar övertygeln. Är nöjd med dagens
ridpass.
Har städat på loftet fotar någon dag.

RSS 2.0