Vilken dag

Dagen har varit lite upp och ned, det bra har varit min älskade ponny och alla vänner men sen har det varit lite ner. Då min älskade Michaela har varit jätteledsen. Det är alltid jobbigt att se sina vänner gråta speciellt de som man oftast ser glada, fotade henne med Donna så sjukt fina tillsammans man börjar gråta när man såg dem på ängen en dag som denna.
Nej, nu ska jag rycka upp mig och ta mig till en kompis, där ska jag vara lite social och vi ska börja med en ny tradition ;). Lär ju bli några mobil blogganingar och sen när jag kommer hem en massa bilder på allt möjligt men mest på Michan.


Donna så söööööt

Kex

Det gick kalas bra, en jätte fin ponny med stora möjligheter att kunna tävlas. Vi red runt galoppbanan och hoppade det gick jättebra, hon var mycket snabbare än theo i traven och galoppen. Annie verkade nöjd och det är ju jättekul. Har inte mycket mer att säga men ni får en bild.


Superfin ponny

Söt

Sessan igår

Superfin häst man hade igår, jättestadig och jag är supernöjd. Red för Annie och red delar ur programen tillsammans med Pellen, Pillan och Vellen. Tränade mest på öppnor, sluto och enkla byten, men är nog mest nöjd med öppnorna samt traven överlag. Våra enklabyten var också bra men stundvis blir hon lite hastig vilket drar ner rätt mycket och galoppen är nästan alltid bra så jag har inte så många förbättringar att ta upp men men. Den var bra lugn, rund och fin det är ju bra.


Ska in i duschen

sen kommer tre inlägg till :). Minst ;).

Skolan

Sitter på so lektion och skriver om mozambique med bella. Tog en liten paus, men nog om det. Rider nog ponnyn i padocken eller på ängen idag och imorgon ruder jag nog ute så hon orkar på söndag. Är nog rätt snabb imorgon också då jag ska träffa Bella och ha de skoj. Vi skapar vår egen tradition och dissa valborg hahah, nej men traditioner är till för brytas och skapa nya ;). Hörs senare

Älskar dig!


FREDAG<3...


Hej

Red Sessan för Annie tillsammans med Pellen, Pillan och Vellen. Det gick askalas på världens finaste ponny. SKriver mer om det i ett annat inlägg. Efter det satt jag och pratade med finaste Michaela om lite saker och väntade på att rida gång två. Skulle rida på en av de gulligaste ponnysarna jag sätt, ja ni förstår nog att det var på Kex jag red. Det gick också hur bra som helst och det var minst lika kul. Men skriver om det i ett annat inlägg också nu plugg.

Fin ponny

Red i padocken eftersom att jag ville ha en riktig fyrkant att följa samt för att kunna träna lite mer. Red öppnor, slutor och enklabyten till mestadels och la fokusen där, men red också lite skrittpiruetter och åttameters volter i trav och galopp. Jag är jättenöjd med min ridning då jag mest på slutet men ändå kunde rida fram henne men ändå inte springit utan mer rida fram ett stöd och en bra trav. Sessan blev superfin, lyssnade bra och jobbade som jag ville men hon gillar inte att rygga eller ens göra halt i en viss del av ridbanan utan trampar runt så red inte där utan ändrade min bana lite. Nu ska jag sova.  Hörs  

Sitter i kassan

Sitter i kassan  och e osocial, har nyss lärt mig vad lol står för hahahah. Efterblivet men aja, Mona lärde mig det och hon har mobbat mig lite men hon kan vara snell. ;).

<3

Önskeinlägg?

Tycker ni att det vore kul om jag skrev det ni ville höra om? KOMMENTERA DÅ!!


copyright by mee.


Intressant kommentar

Hanna om Åsikts inlägg angående sporrar och spö:
Jag rider på en ridskolehäst som är, ja lite skänkeldöv ibland. Det är verkligen svårt att få igång honom och ofta går han emot skänkeln och tränger inåt något fruktansvärt! Jag har kikat på när andra ryttare rider hästen och de har samma problem och ofta är det ännu värre än när jag rider =(.

Jag frågade en ridlärare om sporrar, men hon menade på att man minsann inte ska använda sporrar som hjälpmedel för att få hästen att lyssna osv.

För ett par veckor sedan red jag för en annan ridlärare som klädde på mig sporrar och vilken skillnad det var! Det var som att rida på en helt annan ponny!!! Han trängde inte alls emot skänkeln och bjöd verkligen.

Jag tycker att sporrar ska användas om man klarar av det, aldrig annars! Men vissa rider ju sina privathästar jämt med sporrar. Jag undrar varför? Blir inte hästen okänslig då? Till slut?

Jag skulle tycke det var jätte kul om du skrev ett inlägg om olika sporrar, när de används osv.

De jag red med hade en rullande trissa. Kändes ganska snälla.


Svar: Jag tycker att båda dina ridlärare har rätt på ett visst sätt men att den som tycker att sporrar på hästen behövs har lite mer rätt till en början. Men för att svara på dina frågor nu då, jag tror att många rider med sporrar på sina hästar för att det ser proffsigare och snyggare ut vilket kanske är lite konsitgt men sen har många sporrar på för att en nästan osynlig skänkelhjälp ska bli tydlig för hästen. Det ser mer samspelt ut så, visst kan de bli lite okänsliga för vår sporrlösa skänkel tillslut och bara lyssna på sporrarna. Så för att hästen/ponny du har inte ska bli okänslig så är det bästa att variera mellan sporrar och  sporrlöst. Lycka till med ponnyn.
Jag ska innan veckans slut förhoppningsvis ha gjort ett sporr-inlägg.

Duktig chey_95

Hahah tönt som man är så pluggas det för fullt men ska man lyckas så får man ligga i men det är inte alltid lika kul. :P. Vill träna men det går inte garaget är fullt av saker så maskinerna går inte att använda men vad kan jag göra åt det när jag pluggar :/. Aja ska skriva intressantare saker om ett tag när jag är klar.


Älskar detta<3

Ridning

Hej, red sessan på ängen bara för att det är så mysigt även om man rider ett dressyrpass så blir det lite roligare och nu på våren behöver jag inte anpassa mig efter lektionstiderna, det är ju alltid skönt att inte stressa. I vilket fall så red jag lite öppnor, slutor och volter i trav och galopp i skritt red jag på min påhittade fyrkant och ställde/böjde men nu hinner jag inte skriva gör det snart

Dagens plan

Dagens plan ser ut så här jag tar ut sessan och skrittar fram, Travar lit och sen går jag till padocken och tränar rider dressyr med öppnor och slutor som träning med mycket fokus på att de blir bra med rätt böjning samt ställning. Sen när det kommer till galoppen så ska jag rygga innan fattningen och jag ska träna enklabyten och ättvolter. Det kommer nog bli riktigt kul hoppas vi kan komma framåt med de arbetet också. Bloggar senare antingen från mobilen eller en dator när jag har till gång :).

Åsikts inlägg angående sporrar och spö

Jag tycker att det är superviktigt att men har en fin skänkel och inte sparkar i sidona på hästenn då det enligt mig är fel. Jag tycker också att man ska ta hänsyn till hästen verkar det bil stressad inte trivas med de sporrar du har byt eller använd inte sporrar, tänk dig on någon satt på din rygg och sparkade med sporrar eller hade ett spö de slog dig med.. ganska stressande eller hur? Jag kan inte ha spö på Sessan då hon är spö rädd, hon är också lite stressad i sig själv så något som gör henne mer stressad. Även om det säkert skulle gå att rida med spö på en spö rädd häst men vad den måste göra är att lita på dig så i grund och botten handlar det om att respektera hästen och ta hand om den rätt så den litar på dig.
Sporrar är din extra skänkel som ska för fina en redan hyffsat fin skänkel, från reg.tävlingar och uppåt är sporrar ett måste tycker att det är lite konstigt att man måste rida med sporrar även om man inte behöver men samtidigt så ser det fint ut på något sätt, om man inte har sporrar ser stöveln jättetom och tråkig ut så på ett sätt kan jag förstå för stilens skull. Vad tycker ni rätt eller fel?
Det finns olika typer av sporrar tillexempel rullsporrar, ponnysporrar (KORTA MAX 15MM, RUNDA ELR. FYRKANTIGA), stjärnsporrar och så vidare. Vissa mildare än andra (kan göra ett specifikt inlägg om de längre fram).

Spö ska enligt mig användas när de verkligen behövs lite som en förlängd arm skänkel och enbart vid behov. Då jag varit hoppryttare så har man sätt många som tyckt att hästen/ponnyn inte varit tillräckligt snabb/taggad mot vissa hinder speciellt på omhoppningar då de har spöat hästen som fan, i vissa fall har domare sagt till men inte alltid.Jag tycker att det är sorgligt att inte alla tar hänsyn till att hästar är djur utan tror att de är tävlingsmaskiner. 

Vad tycker ni är det okej att rida alla hästar med spö och sporrar som man vill eller ska man lyssna till hästen?

Två hestar i skogen :P.

Kexet sååå söööt :')

Red Sessan först och såg till att ta med mig Ella med Atlet och Michan med med Liam på Kexet. Vi red en del av rundan och sen ner till ängen, där red jag lite medans Ella skrittade och så på Atlet och Kexet åt gräs. Sessan var superfin, jag red lite i trav och galopp men inte så länge :(. Ville rida mer men vi hann inte innan vi skulle vara tillbaka i stallet för att rida på en till häst fast denna gång bara skritta. Ella tog Lucy, Michan tog Donna, Liam fick Thess och jag fick/tog 
Molly (Moulina) tjock hest haha. Nemen det var mysigt låg på hennes rygg lite då och då hon är så bredd så det kändes typ som min säng eller något hahah. 
Juste jag och Ella "byte" hästar lite när vi red första gången eller jag red lite på Atlet och hon gosade/ledde/stod vid Sessan som åt eftersom att ponnyn är lite speciellt vill jag inte att någon annan ska rida på henne då ansvaret ligger på mig om något händer men kanske om ett tag när jag haft henne längre. :D. 


:D

Vill bara påpeka att Emma Bühring är bäst :) Lite smått random :D


Tävlingsbilder ala vby del 1


Annie och DW

Fia och Max två

Erica och max som på översta bilden.







Skogs bilder



COPYRIGHT BY MEE.

Sessa i skogen med en apa på ryggen

Vaddå inte komma på en rubrik..


Red en tur i skogen idag och sessan var superfin. Rider nog i skogen och på ängen imorgon med. HAHAHA kort inlägg men två bild bomber kommer sen. :P.

dagens bilder

Vill ni se bildern asom jag tog idag? Kommenteraoch svara!
Kan lägga upp smak prover så ni kan få se en eller två nu men i vilket fall kommentera och svara :D.

Vill ni se fler? Isåfall kommetera:).


Dagens bilder


Hahah fel håll men söt bild på krullig ponny<3













<3











Hah
Kexet och Sture Gölliga.

En lyckad helg

Det här blev en helg över förväntning. När vi kom fram igår ställde vi in Sessan i hennes meeting box och hon hittade lite ponnysar att visa sura Sessan mot. Vi fixade lite saker och fick i oss mat, efter det fixade jag till mig och Sessan(borstade, ryktade, kratsade hovarna och letade upp shabraket samt lindorna jag skulle ha). Mammma tog fram det jag skulle ha på mig, fixade mitt hår, jag gjorde klart det sista och vi gick upp till ridhuset för att rida fram. Första klassen var FEI:s lagtävlansprogram jag red fram en kortis då det var en klass kvar på dagen och hon skulle orka den med. Jag red utan förhoppningar ville bara komma runt utan att ha gjort bort mig totalt. När jag ridit klart är jag ganska nöjd hade några missar bland annat galoppinslag i en trav ökning men ja var nöjd med debutten.
Fixade ponny och gick till banan för att se om resultatet kommit upp och det hade de. Vi red ihop 62,32% och jag vart jätteglad. Vi tittade lite, pratade med några och sen fick vi lov att gå ner till ponnyn min igen för att göra i ordning till nästa klass. 
Jag byte schabrak och lindor innan jag ledde henne till framridningen, just det jag tog en alvedon eftersom att jag hade ont i knät. Red fram och gjorde lite av de saker jag var osäker på i programet som skritt-halt-ryggning-omledelbar galopp, det gick väl lite sådär ett par bakuter, resningar och en bockning bara men det löste sig efter en stund och jag red vidare. På banan red jag utan förhoppningar igen då jag red ett ännu svårare program ( FEI:s Inivduella mästerskapsprogram) jag var nöjd med ritten men hade några missar även här bland andra så hoppade hon in i galopp från ryggning och det blev galopp inslag i en ökning. Men jag var nöjd endå gick ner med Sessan och gav henne lite mat. Mamma ringde och sa att jag ridit på 59 nästan 60% återigen över förväntan och en mycket nöjd ryttare. Denna klass vanns av Lina och OJOJ på hela 66% riktigt bra. :D. Vid sju knoppade vi ur och fodrade samt såg på Julias ärevarv hon vann med sin d-ponny på en riktigt bra procent.
På hotellt åt jag och mamma innan vi somnade och eftersom att det fanns några som kunde morgon fodra så fick vi lite sovmorgon och en god hotell frukost. Jag startade tio så vi va i stallet vid åtta och knoppade.
På den här framridningen var Sessan lite trött eller så hade jag för korta läder för de schabraket för hon gick inte fram så mycket men jag red på en kortis med mycket skritt pauser. Hade lite mer förhoppningar på banan men efteråt tyckte jag att det hade gått sämre än dagen innan men jag var väl nöjd ändå och Sessan fick massa godis och lite mat innan jag pysslade om henne och gick upp till mamma som hade min telefon vid banan.
När jag fick veta att jag ridit på 63,80% trodde jag att mamma kojade, tre poäng ifrån kval helt sjukt andra gången man rider ett så svårt program helt sjukt ju. Men på ett sätt vart men lite sur på sig själv, tänkte typ men åh kunde jag inte har ridit lite bättre eller kunde inte varje domare gett mig ett poäng till fast jag var ju galet glad ändå. I sista programet var jag trött och ofokuserad dels för att det var värmt och dels för att ponny varit lite halft vild på framridningen men jag red och lyckades rida ihop nästan 58% så jag var nöjd då min insatt inte var den bästa. Enligt mig var det här en lyckad debutt och grattis till Lina som vann tre av fyra starter och har kvalat SM :). Och grattis till Julia osom också har vunnit samt kvalat SM :).

Hejsan

Ledde ponnyn i skogen idag. Elin fotade och turen tog 45 minuter, kameran följer med imorgon också ska fota när ***** tävlar *** ****** spännande spännande. Sen ska Emma eller Elin följa med när jag skrittar ut.

Vill ni ha bilder från imorgon?

Tävlingsbilder del1






















Copyright by me.

Glad

Super nöjd med dagens resultat, nu ska jag och mamma sova en stund innan klockan ringer sex imorgon. Men jag hinner skriva lite till, hade inte förväntat mig dessa poäng och procent, känner att inlägget bara är jättekonstigt så jag avrundar bloggar imorgon när jag vaknat och efter varje ritt.

Taggad

Imorgon smäller det då dra jag och mamma på meeting i värmland, jag ska rida FEI:s Lagtävlansprogram för ponnyryttare och FEI:s Individuella mästerskapsprogram för ponnyryttare. Två gånger vardera men en gång om dagen. Det ska/kommer bli jättekul. Nu fixadet sista sen sängen.

Superfin hest

Tränade för Annie idag, ponny var jättefin och det gick jättebra. Red lite delar ur programen och gjorde lite övergångar. Sessan gick på bra ute i värmen och Annie vart nöjd. Jag skrittade länge innan och red ganska lugnt ändå blev hon jätte svettig, en dusch satt bra och jag kunde packa när hon torkade. skriver i morn är grmt trött och taggad på torsdag drar vi till grums och värmland najs. Ska läsa programet/programen och sen sova, messa min lilla guldfisk Emma också. Nej nu säger jag gonatt.

Älskar dig världens finaste ponny<3

uteritt

Red rundan det gick super och sessan blev jätteglad. Hinner inte skriva nu menn gör det sen

Nu mot stallet

Idag ska vi ta och rikda rundan innan tårtbak och efter det shopping och usek möte så vi får höras

Så nöjd "D

Red ju för Pernilla idag, hon dömde programträningen. Jag tränade/red igenom FEI:S lagtävlans program, jag är supernöjd med mina 60,?% innan jag red igenom vissa moment igen och fick mycket possitiv respons på det jag gjorde, det är alltid kul. Ska tänka del för del, moment för moment. kommer inte på något mer satt..

De hästar som lärt mig mest

Alla hästar som jag ridit har lärt mig något eller de flesta har det iallafall. De har kanske inte lärt mig något som varit bra för stunden men de har lärt mig något som gjort mig till den ryttare jag är idag. 

Herman: Det finns nog ingen i hela stallet som inte flugit av den ponnyn, på honom tog jag mig från p1-p4 på ett år red honom ett halvår fyra gånger i veckan och tog hand om honom de dagarn också. Innan det red jag en-två gånger i veckan jag lärde mig att ta hand om en häst och att ramla av, att det inte var läskit med hästar som bockar, spackar bakut med mera. Vet inte ens hur måpnga gånger jag ramlade av men över hundra måste det varit, ibland landade jag illa ibland inte. 

Pegasus: Min lilla charmknutte, på den tiden (tre år sen ) var jag en hoppryttare som från början var jättehopp rädd. Peg var den första ponny jag tävlade lokalt och den första jag vågade hoppa allt på. På pegasus lärde jag mig hoppning i största allmänhet, sen lärde jag mig att hinder stöd och bomar gör ont när man landar på dem. Fick också lära mig att hästar inte bara står på frambenen när de busar/inte vill göra som du vill, utan vissa står på bakbenen och gör kängru hopp. Tog oss från hopp rädd ryttare till krongliga lb banor.

Frida: Jag lärde mig att rida på riktigt inte bara skena runt utan kunna ha en lite för stor och stark ponny på plats. På tävlingar gick det inte alltid bra men jag fick bita ihop (det gick nog inte alltid men jag försökte). Jag tror inte att hade kunnat rida på sessan om jag inte haft frida, jag red på lokal nivå med få gokända lc-lb men jag fick i alla fall tävla lite och jag lärde mig dressyr, träning och så vidare. 

Sessan: Sessan är den ponnyn som lärt mig mest både på häst ryggen och på marken. Jag har lärt mig att rida ifrån problem och tygla mitt humör. Hon har tagit mig från lokal lb till att jag nu ska starta min första nationella dressyr tävling. Även om det ibland trasslar och vi är lite överallt så litar jag till tusen på den är underbara men speciella ponny. Men jag skulle aldrig klarat att rida henne om jag inte ridit på ovanstånde ponnysar, så jag är mycket tacksam för att jag fått den chansen. Jag tror att jag och Sessan har en heldel kvar att lära av varandra.

På vägen och efter hoppas jag att jag kan lära någon annan något samtidigt, inte bara personer utan hästar också.


Svar

© sarastille  ([email protected]) om Sessan idag:
Tänk, mindre än två månader till sommarlov! Har du planerat någonting speciellt i sommar? :)

Svar: Ja det är inte lite skönt heller. I sommar ska jag chilla galet innan skolan börjar igen,
vara hos min ponny och sen ska jag tävla. De blir en stall sommar med andra ord.

Film på mig och sessan 16/4


Vad tycker ni?

Jag ska fixa...

...lite inför program träningen så vet ej om jag hinner blogga mer i dag men jag hoppas

plugg

Hade tänkt göra klart lite "ska in veckan efter lovet" grejer men hittar ingen fakta om ämnet. Suck -.- får be mamma om hjälp...

Sessan idag

Red tillsammans med Erica på Max i padocken det var kul. Vi började med att skritta och sen trava ett varv på galoppbanan. Det gick jättebra och de var lugna båda två, Max gick först så man hade koll åt alla håll han kan ju vara lite busig men inte idag. Efter det gick vi in i padocken och red. Jag gjorde som igår och tränade på samma saker. Red igenom programet och tränade moment för moment. Det gick super men jag tror att sessan var lite trött efter igår för hon/vi orkade inte riktigt i mellan traverna utan fattade galoppp men det var bra ändå. Hennes galopp var assuperkalasparty bra idag och hon samlade sig jättebra och var lydig för mina hjälper. Jag tänkte mycket på min hand idag och jag tror att den var ganska bra men jag är inte säker.
Vi skrittade av runt galoppbanan och sessan valde väg haha. Gullponnyn kommer i ökkad skritt när jag ropar på henne i hagen, det gillar jag starkt.

Igår

Smulan igår det gick jättebra lite svårt i början men annars gick det jättebra finare i galoppen har hon aldrig varit. Jag blir så glad när hon bara blir finare. Men nu har jag inget mer att skriva om det, så jag avrúndar bloggar sen

pallar inte blogga just nu

pga en person

Påväg hem

När jag är hemma blir det en blogg bomb hahah. Bland annat ska jag flrsöka vara med i en tävling och skriva ett eller två långa tank och åsikts in lägg. Bildwr och filmer samt två rid inlägg aja nu får ni nöjja er med ett jättekort inläg. ;).

Hejsan

Vill bara säga att jag rider igenom programen på Sessan och ganska mycket som igår. Det blir så bra då. Man håller sg och henne luGn satt. Nej nu ska jag dricka mitt kaffe och sluta bLogga på ipaden. Skriver i skolan

Träningen

Tränade för Nina idag det gick asbra. Sessan var superfin, jag red delar ur programet och alla det svåra sakerna. Öppnor, slutor och skrittpirueter det jag ofta får låg poäng på. Det gick bra ska träna på böjningen i kroppen inte halsen och tempot fram till handen. I skrittpirueterna/bakdelsvändningarna ska jag våga ställa och förbreda långt innnan så det inte blir spännt, då blir det jättebra och jag känner skillnaden. I galoppen tränade jag på att öka och samla galoppen, red också sex serpentiner med enkla byten på medellinjen. Det gick ba men i första ökningen skulle jag öka så mycket det bara gick men hahahah det vart inte så kontrollerat så fick göra om det igen då gick det bättre, det samlade galoppen var kalas bra men de enkla bytena var inte jättebra ska träna på att få mjuka och direkta övergångar till skritt och en lugn skritt innan fattningen efter det en lugn galopp. Traven var bra men jag behövde vara på med skänklarna ganska mycket för att den skulle bli sådär bra, fin takt, bra tempo och ett fint steg. Jag fick tänka mycket själv och jag fick även mycket beröm. Nina var på mig om min hand och mina armar, det är så himla kul att rida för henne är redan taggad inför nästa gång som är om typ en månad då hon åker från skåne. Just vi skulle öka traven också först blev det galopp då jag förböjde vänster men när jag gjorde om så vart det så bra och Nina tyckte att hon ökade så fint och att hon  var jättesöt.
Bad mamma om att filma men hon visste inte hur man gjorde eller att det finns två kameror på hennes iphone så det blev ingen. 

Skriver om lektion två och lägger upp de filmerna imorgon  

#9 Beskriv din häst med 3 ord

Världens finste älskling<3

Älskar dig gumman<333333333333333

#8 Din hästs bästa häst vän

Sessan är inte alltid lika glad mot andra hästar så vi har inte riktigt (mest för hennes skull) vågat släppa ihop henne med andra hästar. Hon tycker att det är rätt skönt att stå själv, sola lite och äta i sin hage. Men ska jag säga en häst hon verkligen gillar så är det DW, hon är helt kär i den lilla fuxen som är så fin men har lyckats åka på alla saker man kan få "/. Aja, vi får se om hon får en hagvän eller inte.

Hej

Klad chey båda ponnysarna gick toppen. Nu ska jag plugga läxorna till imorgon,  både so och no tar no:n först har prov imorgon måste skriva mvg.. hörs sen

Padocken

Jag red i padocken på lilla Sessan. Det gick bra, nöter fortfarande programen har ridit lag tävlans mest men ska börja träna mästerskaps också men kände ett i taget. Komplicerade program.nu typ men aja får lära mig dem och träna tills de sitter. Mjuk ponny med fin trav var det i dag, en bra galopp där hon var loss och spännde av. Hon frustade hela tiden i galoppen och och jag kunde reglera henne mycket, vilket är toppen.
Red programet två gånger, först en gång efter att jag värmt upp. Red i genom del för del först galopp delen, sen traven och sist skritt och sen red jag hela igen. Det gick superbra men jag måste träna på att få jämna bågar, inga galopp inslag i trav ökningarna och sen kommer jag inte på mera saker som jag måste träna på men alltid finns det något.
Imorgin ska jag träna så jag ska sova tidigt idag.

Bildboooooomb




















FOTAT AV DEN BÄSTA: EMMA

//Emma


Ska ta och göra två åsikts inlägg

Jag ska se till att skriva två stycken innan söndag ett om sporrar och ett och träning/tränare. Blir det bra eller vill ni ha ågot/några andra ämnen?
Känns som att alla har olika åsikter om det just nu..
Aja ni bestämmer!

#7 Din dröm som ryttare, vilka klasser vill du nå?

Min dröm som ryttare är att nu på ponny hinna rida sm två gånger och gå till Final en gång. Hade jag varit yngre hade drömmer varit att tävla ännu högre tävlingar och nå toppen men det får vara min stor häst dröm. Jag vill nå de högsta klasserna och rida internationellt det är min stora rid dröm de kommer nog inte att slå in men jag kan alltid drömma och hoppas att jag når något mål iallafall.


#6 Lägg upp minst 2 fail bilder på dej och hästen

Okej det kan jag nog ordna, har bilder tagna vid ett failmoment eller vad jag ska säga från när jag är oense med Sessan i början när vi hade henne.


Hahha vår första tävling på fram ridningen, jag ville stå still och sessan ville gå. © by mee.

En pris utdelning och vi ville i väg, © by mee.

Hmmm.... © by mee.

Svar

Anonym om Gonatt:
Gud vad du pluggar mycket och rider jämt hur hinner du?..

Svar: Jo det stämmer. Hur jag hinner med allt kan jag ge en enkel förklaring till, jag
prioriterar det som är viktigast för mig. Vilket betyder att hästen och skolan kommer
först sen kompisar (träffar många i stallet och skolan) och sist mig själv, shopping och
killar. 

frida om dagens bilder och ridning:
på bilderna ser de ut som du har jätteraka armar, är det så och finns det en anledning
till varför ? :)<3

Svar: Så är det säkert bara det att jag inte tänkt på det, haah ska nog börja med det
;). Mej jag har ingen anledning tror att jag gör det lite omedetet ibland så jag måste bli
påmind om det när jag rider. Tack för påpekan :)<3.

Sessan idag

Red med christofer (duni) och caroline (dani) runt padocken först, efter ett par varv kom erica (afrodite) och undrade om hon kunde rida med oss och visst gick det. Vi började trav det varvet också. Trava vet jag inte om vi kan kalla det sessan gjorde det var mer hopp/skenhoppa hare på sniskan och någon gång rakt fram haha gulligt.
Alltså hon skenade inte men typ satte sig på rumpan och hoppa hare helst i sidled lite panikat traktorn var ju läskig<3. Men varvet efter hade hon lugnat sig något och galopperade bara lite när duni gjorde det, varv fem som det var travde vi hela varvet, sen en skrittpaus då gick Duni och Dani in medans jag och Erica fortsatte. Vi skulle trava men Afro stog still eller inte när hon gick först då gick det jättefort, så hon fick göra det. hahahah afro galoppa och sessan sprang fort en bit men sen gick det bra och vi galoppade lite innan jag gick in i padocken och red. Började med att trava och galoppera lite innan jag red i gen om lag tävlans programet(feis). Red igenom galoppen igen och slipade lite innan jag avslutade och skrittade av.
Sessan var super fin, stadig och mjuk hela tiden förutom lite när vi red runt padocken men hon var så söt när hon höll på så jag kunde inte annat än att skratta och vara allmänt glad.

Gonatt

Ska plugga det sista nu och sen sova så jag bloggar imorgon

Sessan idag

Red vid och på ängen, sommrigt värre. Red lite dressyr och gjorde lite galopparbete . Det gick toppen, hon var lydig och jobbade bra under mig. På en volt och längs en väg, vi möte Annie med dw och ponnyn blev helt till sig. Hahha gullig hest. hinner inte skriva mer ska plugga bilder kommer sen :). 

dagens bilder och ridning

dagens träning gick toppen, med Annies hjälp gick det bara bättre och bättre. Hade ett toppen stöd när jag väl kom åt henne. hinner inte skriva så mycket mer ska sova.





Bild som utstrålar kärlek


Alla som vet vem donnaa är vet att hon hatar andra hästar därför ger den här bilden mig ett intryck av kärlek.
Två halvsyskon som kommer bra över ens.

Tävlar med bilden hos teamsl här är en länk till inlägget http://teamsl.blogg.se/2011/april/bildtavling-1.html#comment
Gå in och kolla

uterittsbilder




















Uteritt igår

Igår red jag ute på vägen vid ängarna, fram och tillbaka. Hon tyckte att det var jättekul och ville helst springa fort, fort, fort men det gick ju inte när jag fick lägga mig i så hon gav upp den idén. Fick lilla Rebecka att följa med och fota så ni ska få lite bilder. Det blåste som in i bängen men det fick hon och jag stå ut med. Red i en halv timma och jag hade allt som allt också skrittat totalt en 20 minuter om inte mer. När jag skrittade av och fram så klättrade jag och gick i skogen över grenar och diken. Sessan tyckte att det var kalas kul och ville mer än gärna hoppa över allt och inget. När jag galoppeade vid ängen såg allt läskigt ut ett tag så hon hoppade från sida till sida och villa springa lite snabbare. Söt som hon är så kunde jag jju inte tillåta det. Jag är supernöjd.

#5Ditt bästa minne med din häst

Jag har hur många asbraa minne som helst men mina tre bästa är 20/8-10 när vi hämtade henne,  när jag tävlade första gången och och nu när jag kvalade nationell. Det är tre av många minne som jag gillar mycket. kommer inte på varför men de kom jag och tänka på först så då blev det dom.


Ska ladda över bilder

det kommer två bild inlägg och två rid inlägg efter det

#4 Ditt värsta minne med din häst

Det är nog min första och ända La:2a då hon drog på banan eller när jag red för Annie en gång och sessan blev rädd och reste sig vi höll på att välta över, inte så kul. Men det som inte dödar en gör en starkare, nu kan jag rida ut ur problemen utan att det blir en stor affär av det. Kommer inte på något mer satt.

#3 De bästa och det sämsta med dej och din häst

Det bästa med min häst går inte att välja för hon är helt jävla perfect. Men om jag ska välja något så är det att hon har sån utstrålning på banan och älskar det hon gör, hon är framåt och jävligt söt. Det ända som är dåligt är att hon har sånt humör och är envis. Det här nog min sämsta sida också och sen min händer som aldrig är stilla utan rör sig mycket (något att jobba på). Min bästa sida är precis som Sessans att jag älskar att tävla och rida framför många människor (rider bäst då), sen att jag går inför vad jag gör till 110% och aldrig ger upp.


Älskar dig mer än allt annat, you´re fucking perfect to me<3


En dags bloggpaus

har inte hunnit, orkat eller kännt för att blogga

Sessan idag

Red i padocken, det var supermysigt med solen och allt. Det gick toppen, stadigt och bra. Red ena FEI programet och vissa delar fler gånger. Gjorde mycket över gångar och skrittade ganska mycket bara för att hon var så himla fin. I galoppen var hon jättefin, det gick mjukt, samlat, takt mässigt och galoppen var rund. Galopperade mest på volter men red också lite på och runt fyrkantspåret för variationens skull. Traven var riktigt bra speciellt i början när jag verkligen red i traven, vilket gav henne den där bästa takten, steget och de bästa tempot. Får och ska rida med samma mål i traven imorgon.

Svar

Anonym om Tävlingsbild:
Vilken fin bild. Var är den tagen....?

Svar: Tack, den är tagen i jälla gymnasiums ridhus där aros tävlingen gick avstapelen.

Elin  ([email protected]) om 5 bilder från idag:
den sista bilden var jättefin Hannah :D <3

Svar: Tack Élin, kommer sakna dig i torsdags gruppen :(<3


Anonym om #2 Den finaste hopp, dressyr bilden:
Sötnosar :-)

Svar: Tack :D

#2 Den finaste hopp, dressyr bilden


<3

älskar min ponny, den här bilden vissar hennes fina steg och lugn tagen av pellen en av mina miljoner favobilder på sessan

Vår tävlings klädsel



Jag:
Svart equiline kavaj
Vita pikeur byxor
Vit martha ridwear tshirt
bling plastrong från lyckås
Vita ridhandskar från reokle (stavning?) eller kingsland
Blingade sporrar
Ett par cavallo stövlar lite förkorta väntar på ett par nya
Charles owen hjälm

Sessan:
Dressyr sadel
Ett svart remontträns från hööks
Otto Schomacher pannband med silvriga och svarta senar
Vitt schabrak från sjöhagen eller från Equliline
 

Håret:
Donut
Hårnät med bling
En eller två hårsnoddar med silvriga pärlor

Jag tror att det är allt vill ni ha närmare bilder så är det bara att kommentera och säga till:).

5 bilder från idag











Sessan idag

Började på marken med lite longering... det går väl lite galet sådär men annars är hon fin. Hon lyssnar bra och blir jättefin i vanliga fall men det är lite läskigt att longera henne när hon är pigg för hon sticker precis vid en och lyssnar inte för fem öre så det ser inte så bra ut men jag får ta med mitt stora tålamod de dagarna ;). Hon är värst i högervarv, jag får väl longera oftare.
När jag var klar satt jag upp och red det gick toppen ett litet försök att sticka och ett litet resnings försök annars var det toppen. Red igenom FEI:s lagtävlans program jag blev jättenöjd och sessan bara mer taggad men aja. Annie kom in med bp (sockan) och tittade lite. Hon tyckte att sessan såg jättefin ut och var nöjd med oss. Jag är super nöjd med hur det gick och med att hoblev så grymt fin mitt lilla pucko<3.

Bilder kommer snart och senn tävlings klädsel inlägget och ett par till.  


Nu åker vi

Nu ska jag till min ponny bloggar sen

Vill till stallet och rida nuuuuuu!

Har pluggat lite eler så mycket jag har kunnat ska fortsätta ikväll så är jag kalr med det mesta som vi ska ha gjort till nästa vecka, ska till skolan imorgon då gör vi engelska nationella sen har vi so i en och en halv timma ska kolla vad jag missat och ta hem min no har prov på elektrokemi nästa fredag och engelska nationella på torsdagen sen har vi inga fler nationella i språk.
I stallet skajag rida för första gången på fyra dagar, pigg häst? -ja tack. ;). Ska rida igenom feis lagtävlans program och feis inivduella mästerskaps program. Mamma ska stå och titta och skrika på mig ner jag gör fel är super sugen på att rida nu jag får sånn ridabstinens efter bara en dag ifrån sessan tur att jag har varit i stallet och gått med henne sen i måndags då. Ikväll hoppas jag att jag kan fixa mitt tävlings inlägg och en stor bildbomb med blandade bilder.


Så fina tillsammans Sessan och Dw

uppe

nu frukost sen bloggen och stallet

Önskeinlägg?

Vill att ni ska kommentera med era önskemål angående vad ni vill att jag ska blogga om ös på med önskemål

# 1, en presentation av dig och din häst.

Jag heter Hannah elisabeth Smith och blir 16 i augusti. Jag har ridit i 5,5 år på vällingby ridcenter
men red lite innan på en stor som hette ivan. Mina föräldrar har ridit men det var innan jag föddes
mamma kan ganska mycket häst teori. Jag har alltid gillat hästar och ridning. Sessan är min fjärde
häst och hon är en av de knäppaste hästarna jag haft, med sina egna ideer och sitt humör kan
hon bli mindre rolig att hålla på med. Hon har svårt att 'lita på' folk och släppa in en men när hon
gör det blir hon supermysig att pyssla med och gosar mer än gärna. Hon har gått tre sm och kvalat
till fyra jag är tredjhe ryttaren hon haft och den tredje att ta henne till nationell dressyr och mitt
mål är att kvala och rida sm minst en gång under våra tre år vi kommer få tillsammans.
Har inte mycket mer att säga så om ni undrar något fråga :D.

Sessan igår och idag

Igår: Skrittade ut vid stallet och klättrade lite med min pigga ponny. Hahaah. Det var mysig men hade grymt ont i halsen då. Sessan skrittade nog inte jättemycket utan travade men hon har ändå vilat i fyra dagar igår var det tre så jag förstår henne.

Idag: Gick ut  skogen och klättrade lite med sessan. Fick sällskap av min telefon pratande mamma men det var ganska bra ändå. Var hos farbror doktorn innan usch fick ta hals och blodprov inte så kul. Har halsflus inte heller så jättekul. Nu ska jag läsa in lite program.

Ett extra inlägg i 13 dagar är väl inget att tacka nej till eller? ;)

Dag 1 - Presentera dej och din häst
Dag 2 - Den finaste hopp, dressyr bilden
Dag 3 - De bästa och det sämsta med dej och din häst
Dag 4 - Ditt värsta minne med din häst
Dag 5 - Ditt bästa minne med din häst
Dag 6 - Lägg upp minst 2 fail bilder på dej och hästen
Dag 7 - Din dröm som ryttare, vilka klasser vill du nå?
Dag 8 - Din hästs bästa häst vän
Dag 9 - Beskriv din häst med 3 ord
Dag 10 - Din hästs mat som den äter nu
Dag 11 - Din hästs täcken som den har nu
Dag 12 - Är en häst som sin bästa vän?
Dag 13 - Nyaste bilden på din häst

Jag vill ha grejer handskar


Ett par till vanlig ridning/träning med tränare

Vill ha ett par vita tävlingshandskar också med samma bling, har sett ett par Roeckl på guro tror jag att det var de kostar mellan 500 och 600 kr.  

Två bilder från igår


 älskar min ponny<3 bilderna är tagna med min iphone. Vill ni se fler kommentera :).

Mat

Nu är jag lite små hungrig så jag ska äta, vaknade i morse och kunde inte svälja men är bättre nu efter att ha sovit hela dagen. Så ska skritta ut och kläppra med sessan idag. :D

Har varit i stallet

Först promenerade jag med sessan och sen tittade jag på emma jag har lite kort från dagen som jag kan ladda upp om ni vill nej nu ska jag plugga och sova. hörs.kommentera om ni vill se bilderna!

Tävlingsbild


En fin ponny med ett hjärta av guld<3  bild tagen av hanna karlsson

Vill ni ha ett inlägg där jag skriver min och sessans tävlings outfit så kommentera. :D

Svar

Ponnyryttare om Vår:
Fin bild har du tagit den själv, du har ju talang ;)

Svar: Tack så mycket :). Ja den tog jag förra våren hos farmor och farfar 
på påskafton. :) 

Vår


Tre filmer


Tre filmer är på väg

Det är filmer från när jag rider i padocken (i vintras) lovade ju att ladda upp de när de var fixade men efter som att dator inte ville sammarbeta så bestämde jag mig för att ladda upp de såhär.

Tack!

Till Pellen för superfina knoppar du är en ängel!!!!!! Och till Annie för superbra hjälp och coching på tävlingen!!!
Ni är toppen bäst båda två :D.

Tävlingen

 Jag är supernöjd med mina ritter och vår prestation idag, fick tillochmed sovmorgon till nio. :O. Vid tolv åkte vi och det tog 50 minuter innan vi var framme. 
Jag red fram i tretio minuter innan det att jag fick gå in i collectingring, hon var super fin, mjuk och framför allt lugn i både steget och psyket, toppen ju. På banan kändes hon bra lite kort i steget men heldre det än att hon bara springer eller tänker uppåt, jag gick ut och var jättenöjd med programet (red lagtävlansprogramet). Fick 64,85% kom fyra ett poäng ifrån tredje plats. Superbra föratt ha ridit programet engång innan, det var igår i stallet.

Efter en och en halv timma var det dax igen så red fram på samma sätt nu och tog det bara lugnt, så lugnt det gick  med en knasig ponny. Hahahah. På banan var hon lugn igen lite ostadig men hon gick mer fram nu än i klassen innan men det var ingen större skillnad. När jag ridit klart var jag lite så jättenöjd men det var ett riktigt okej program ändå. Skrittade av henne och fick veta min procent. 63,25 vart det. Så nu är det klart så skönt, jag är kvalade till nationellt nu. :D

Klar

bloggar om en stund har ingen dator.:P.

Har inga ideer

så jag stängerav dator ska tävla imorn så måste snart sova bloggar när jag går upp.

Bloggar sen

Hade ingen tillgång till dator och nu ska jag plugga både no, engelska och lite hemkunskap.

RSS 2.0